Mäkelän Mansikka Oy
Sammalikonlahdentie 2, 59800 Kesälahti
p. 044 0128129

Mäkelän Mansikka Oy
Sammalikonlahdentie 2, 59800 Kesälahti
p. 044 0128129

Oikea lajike oikeaan käyttöön

Oikeilla lajikevalinnoilla kasvukautta on tilallamme pystytty pidentämään vuodesta riippuen kesäkuun puolivälistä lokakuun alkuun. Varhaiset lajikkeet, Honeyoye, Rumba ja Wendy, ovat lähinnä herkuttelua varten pitkän talven jälkeen, kun taas pääsatokauden lajikkeet, Polka ja Sonata, sopivat hyvin säilöntään sekä pakastukseen. Salsa on taas kokonsa puolesta ollut suosittu herkuttelumarja sellaisenaan. Loppukauden marjoista esimerkiksi Malwinasta tulee erinomainen hillo sen kirkkaanpunaisen malton ansiosta.

Honeoye

Varhaislajike. Marjat suuria ja tasakokoisia, kartiomaisia, kirkkaan tai tumman punaisia. Maku miedosti hapan, mehukas. Marjat ovat melko kovapintaisia.

Wendy

Varhaislajike. Marja on kartionmuotoinen, suuri ja kirkkaan punainen. Maku on erinomainen.

Rumba

Keskiaikainen lajike. Marjat ovat suuria, syvän punaisia, helposti poimittavia. Marjan pinta on kiiltävä ja muodoltaan marjat ovat pyöreän kartiomaisia.

Polka

Pääsesongin marja. Marjat keskikokoisia tai suuria, pyöreähköjä tai leveän kartiomaisia. Väri voimakkaan punainen, myös malto on punertava. Rakenne kiinteä. Maku raikkaan makea, vähäarominen, hyvä. Hyvä syönti- ja pakastemarja.

Sonsation

Pääsatokauden lajike. Marjat ovat mehukkaita, kiinteitä ja kiiltävän punaisia.

Salsa

Myöhäislajike. Kooltaan marjat ovat suuria, kirkkaanpunaisia ja maultaan hyviä.

Faith

Myöhäislajike. Marja on kirkkaanpunainen ja muodoltaan kartiomainen. 

Malwina

Hyvin myöhäinen lajike. Marjat ovat isoja, tummanpunaisia, kiinteitä ja pinnaltaan kiiltäviä. Maku on erinomainen.