Mäkelän Mansikka Oy
Sammalikonlahdentie 2, 59800 Kesälahti
p. 044 0128129

Mäkelän Mansikka Oy
Sammalikonlahdentie 2, 59800 Kesälahti
p. 044 0128129

Oikea lajike oikeaan käyttöön

Oikeilla lajikevalinnoilla kasvukautta on tilallamme pystytty pidentämään vuodesta riippuen kesäkuun puolivälistä lokakuun alkuun. Varhaiset lajikkeet, Honeyoye, Rumba ja Wendy, ovat lähinnä herkuttelua varten pitkän talven jälkeen, kun taas pääsatokauden lajikkeet, Polka ja Sonata, sopivat hyvin säilöntään sekä pakastukseen. Salsa on taas kokonsa puolesta ollut suosittu herkuttelumarja sellaisenaan. Loppukauden marjoista esimerkiksi Malwinasta tulee erinomainen hillo sen kirkkaanpunaisen malton ansiosta.

Honeyoye

Varhaislajike. Marjat suuria ja tasakokoisia, kartiomaisia, kirkkaan tai tumman punaisia. Maku miedosti hapan, mehukas. Marjat ovat melko kovapintaisia.

Wendy

Varhaislajike. Marja on kartionmuotoinen, suuri ja kirkkaan punainen. Maku on erinomainen.

Rumba

Varhaislajike. Marjat ovat suuria, syvän punaisia, helposti poimittavia. Marjan pinta on kiiltävä ja muodoltaan marjat ovat pyöreän kartiomaisia.

Sonata

Keskiaikainen lajike, kypsyy muutaman päivän Polkaa aikaisemmin. Kirkkaan punaiset marjat ovat säännöllisen kartiomaisia ja kiiltäväpintaisia.

Polka

Pääsesongin marja. Marjat keskikokoisia tai suuria, pyöreähköjä tai leveän kartiomaisia. Väri voimakkaan punainen, myös malto on punertava. Rakenne kiinteä. Maku raikkaan makea, vähäarominen, hyvä. Hyvä syönti- ja pakastemarja.

Salsa

Myöhäislajike. Kooltaan marjat ovat suuria, kirkkaanpunaisia ja maultaan hyviä.

Malwina

Hyvin myöhäinen lajike. Marjat ovat isoja, tummanpunaisia, kiinteitä ja pinnaltaan kiiltäviä. Maku on erinomainen.